hakkimizda-2

Görev Alanları

Müdürlüğümüz Üniversite Yönetim Kurulu’nun 14 Şubat 1977 tarihli 1077. Toplantısında Dış İlişkiler Müdürlüğü adı altında kurulmuş ve1978 tarihinde faaliyete geçmiştir.

1984 yılında Basın-Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü olan adı 1985 yılında şimdiki adı olan Dış İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir.

Dış İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğü Eski Rektörlük Binası’nın giriş katında bulunan 2 ofiste çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Ayazağa Yerleşkesi’nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Maçka Yerleşkesi’nde bulunan Mustafa Kemal Amfisi Müdürlüğümüze bağlı olarak Kongre, Seminer, Sempozyum ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Üniversite içi ve dışı olmak üzere hizmet vermektedir.

Yetki, Görev ve Sorumlulukları
Üniversitemizin resmi tören, açılış ve kutlama etkinliklerini düzenlemek,(davetiye basım ve dağıtımı, tören akışının düzenlenmesi ve sağlanması, salon hazırlıkları, çiçek, video, fotoğrafçı, protokol düzeni, misafirlerin karşılanması, konser, program ve kitapçık basılması vb)

Dış İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğü (DİEM) tarafından düzenlenen törenler;

Açılış Töreni
    10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ü Anma Töreni
    Yılsonu Toplantısı
    İTÜ Günü Etkinlikleri (İTÜ Günü Töreni,Uçurtma Şenliği, İTÜ Gecesi)
    Doktora  Mezuniyet Töreni
    Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni
    Lisans Mezuniyet Töreni

İle ilgili programların hazırlayarak organizasyonunu gerçekleştirir.
Üniversitemiz resmi tören organizasyonlarına ait fotoğraf ve video görüntülerini digital olarak arşivler.
Protokol listelerini düzenler, tüm Rektörlük organizasyonlarında protokol düzenini sağlar.
Rektörlük tarafından ulusal ve uluslararası heyetlerin ağırlanmasında gerekli organizasyonları yapar, gerektiğinde ilgili birimlerle işbirliği yapar.
Rektörlük Makamının resmi ziyaretlerde kullanılmak üzere gerekli olan hediyelik eşyaların tasarlanarak üretilmesini sağlar.
Rektörlük tarafından her yıl sonunda tüm akademik ve idari mensuplara sunulan  “İTÜ Masa Takvimi” ve “İTÜ Ajandası” çalışmasının yapılarak basılmasını sağlar ve dağıtımını gerçekleştirir.
İTÜ Kurumsal Kimlik Komisyonu üyesi olarak, gerektiğinde Üniversite içindeki birimlere logo kullanımı ve kurumsal kimlik uygulamaları hakkında destek verir.

Salon Tahsislerinin yapılması;
Müdürlüğümüze bağlı bulunan Ayazağa Yerleşkesindeki Süleyman Demirel Kültür  Merkezi ile Maçka Yerleşkesinde bulunan Mustafa Kemal Amfisi’nde yapılmak istenen kongre, seminer, sempozyum, eğitim, kültür ve sanat organizasyonları için rezervasyon- tahsis işlemlerini yürütür, bu etkinliklerin gerçekleşmesinde  mekanların kullanımına yönelik altyapı hizmetlerinin sunulmasını sağlar.

İTÜ Vakfı Maçka Sosyal Tesisleri konaklama bölümündeki Rektörlük Kontenjanı olarak bulunan 4 odanın, Üniveristemiz tarafından ağırlanacak üst düzey konuklara tahsis edilmesi ile ilgili işlemleri yapar.
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez konuları hakkında çeşitli kurumlarda araştırma yapabilmelerini sağlayacak  izin yazılarını yazar.
Vefat eden mensup ve mezunlarımız için Başsağlığı mesajı yayınlar.
Kampüslerimizde tanıtım amaçlı yapılacak stand kurma, reklam, yarışma, eğlence, konser,film çekimi v.b. etkinliklerin yapılabilmesi için gerekli izin işlemlerini takip eder.
Rektörlük Makamı tarafından verilen diğer görevleri yerine getirir.

Dış İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğü ;

Kurumsal Kimlik Komisyonu
Logolu Ürünler Komisyonu
Rektörlük Sanat Galerisi Komisyonu üyesidir.

Müdürlüğümüz Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun 5.11.2015 tarih ve 1074 sayılı toplantısı’nda kurulan İletişim ve Pazarlama Direktörlüğü’ne bağlanmıştır.